fredag 17. april 2009

Vil videreutvikle unge gründere og bredbånd!

I stortingsmeldingen (se blogginnlegget ovenfor dette) som kommunalministeren la fram i dag, foreslås det ulike tiltak for å øke bolysten i kommunen. En viktig faktor for å øke bolysten er å skape et godt næringsliv. I Vestfold har vi mange gode ungdomsbedrifter som etableres bla på de videregående skolene. Det er viktig å hjelpe disse unge dyktige gründerne videre og stimulere til vekst og utvikling. I stortingsmeldingen foreslås det en landsomfattende mentorordning, hvor unge gründere kan få hjelp og støtte fra en erfaren ”oppmann” som har vært i ’gamet’ lenger. Vestfold SP synes det er viktig å gi ungdommer muligheter til vekst og utvikling, det er de som er framtida.

Bredbånd er også et av satsningsområdene til regjeringa. Målet i Soria Moria-erklæringa var å gi alle husstander som ønsket det bredbånd. Om ikke lenge er dette målet oppnådd. Da blir det viktig å sette seg nye mål. I stortingsmeldingen står det at regjeringen skal sette seg nye mål for bredbånd for å sikre større kapasitet. Bredbåndstilgang er en forutsetning for eksisterende næringsliv og et fullverdig elektronisk tjenestetilbud til alle innbyggere.


All utvikling og vekst kommer nedenfra, denne meldingen og disse tiltakene viser at kommunalministeren ønsker å legge til rette for tiltak som vil ha positive virkninger for næringsliv. Meldingen øker handlingsrommet til å utvikle de lokale mulighetene!

Ingen kommentarer: