fredag 17. april 2009

Vekst og bolyst i hele Vestfold!

I dag har kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (SP) lagt fram en ny stortingsmelding om distrikts- og regionalpolitikk. Intensjonen med meldingen er å utvide handlingsrommet for kommunene, slik at den lokale vekstkraften kan utnyttes. Alle skal få en reell mulighet til å velge hvor man vil bo.

For at folk skal slå seg ned i kommunene, må de være attraktive. Arbeidsplasser, gode tjenester, gode fritidstilbud og attraktive bosted- og sentrumsmiljø er viktige faktorer. Det er mange kommuner som ikke har nok kompetanse og kapasitet til å være sterke lokale utviklingsaktører. - Det ønsker Senterpartiet å gjøre noe med!

Stortingsmeldingen foreslår å innføre et program for å styrke kapasiteten og kompetansen til å drive lokal samfunnsutvikling i kommunene. Den foreslår et nytt nasjonalt kunnskapsprogram for å øke bolysten i kommuner med svak utvikling i folketallet. Dette er svært relevante og gode tiltak for kommuner som ikke har en sterk folketallsutvikling, som for eksempel hjemkommunen min Hof.

Samtidig signaliserer regjeringa at de ønsker å sette seg nye mål for bredbåndsutvikling, dette for å sikre større kapasitet i hele landet. Om ikke lenge har vi nådd målet om bredbånd til alle husstander, da er det viktig å sette seg nye mål som kan gjøre bredbåndet enda bredere. Senterpartiet er nå i ferd med å oppfylle et av valgløftene vi hadde for 4 år siden.

All utvikling og vekst kommer nedenfra, denne meldingen og disse tiltakene viser at kommunalministeren ønsker å legge til rette for tiltak som vil gjøre det enklere for kommunene å bli attraktive. Meldingen øker handlingsrommet til å utvikle de lokale mulighetene.

Ingen kommentarer: