mandag 6. april 2009

I riktig retning!

Påsketrafikken har begynt for fullt, på veiene virker det som en evig lang kø og togene er stappfulle! Utålmodighet rår, og påskefjellet virker altfor langt borte. Desto kjedeligere blir det når veiene er hullete og toget må stanse for å vente på motgående tog, noe så unødvendig!

Vi veit at standarden på bane og vei er dårlig i Norge i dag. Etterslepet vi har å ta igjen på veivedlikehold, samt jernbane er enormt. Derfor har vi begynt snuoperasjonen! Vi investerer i nye veier og dobbeltspor på bane, samtidig som vi vet at det utrolig viktig å holde et godt vedlikehold av de veiene og de sporene vi allerede har.

Liv Signe Navarsete er den første ministeren på flere tiår som har oppfylt nasjonal transportplan (NTP). Men vi er ikke ferdig enda, Navarsete har lagt fram en offensiv NTP for de neste 10 åra, det skal brukes 100 milliarder kroner mer på vei og bane!

Vi har ikke tenkt til å følge tidligere regjeringers nedprioritering av planen. Vi har startet en ny tradisjon; Nasjonal Transportplan skal oppfylles!
Dobbeltspor Holm-Holmestrand, samt Holmestrand-Nykirke er inne i neste NTP (2010-2019). Dobbeltspor Barkåker-Tønsberg er starta og Eidangerforbindelsen er inne i NTP.

Fredag 2.april kom Liv Signe Navarsete med enda en gladnyhet. E18-strekninga Sky-Langangen har byggestart sommeren i år, og vil stå ferdig i løpet av 2012! Nå er det sammenhengende firefelts motorveg fra Tønsberg til Oslo. Men det er viktig å ha fire felter gjennom hele Vestfold. – Så snart det ligger tilstrekkelige avklaringer rundt Gulli-Langåker samt Bommestad-Sky vil Navarsete komme tilbake med et endelig opplegg for utbygging og finansiering av E18-strekningene.

Selv om veien kan virke lang til påskefjellet, til ferdigstilt dobbeltspor Oslo-Skien eller til fire felter gjennom Vestfold, har vi i hvertfall snudd retninga og bevilga mer penger!
Vi har begynt tidenes samferdselsløft, men vi er så absolutt ikke ferdig!

God påske!

Ingen kommentarer: