tirsdag 21. april 2009

Bredbånd til hele Vestfold!

Vestfold Senterparti er fornøyd med at den resterende utbyggingen av bredbånd nå kommer igang i Larvik. Senterpartiet har lenge vært opptatt av at bredbånd skal bygges ut så raskt som mulig. Det har vært viktig for SP at staten tar sitt ansvar der det ikke har vært interessant å bygge ut kommersielt.Pga statlige midler fra fornyings og administrasjonsdepartementet har utbygging av bredbånd i Larvik endelig kunnet realiseres.

Det er positivt at Larvik kommune har vært positive til utbygging og har ønsket å bevilge midler til dette selv, men siden staten har bevilget mer penger har Larvik kommune mulighet til å bruke den millionen på andre velferdstjenester, - det er flott!

Målet i Soria Moria-erklæringa var å gi alle husstander som ønsket det bredbånd. Om ikke lenge er dette målet oppnådd. Da blir det viktig å sette seg nye mål. I stortingsmelding (Lokal vekstkraft og framtru) som ble lagt fram av kommunalminister Magnhild Kleppa fredag 17.april, står det at regjeringen skal sette seg nye mål for bredbånd for å sikre større kapasitet. Bredbåndstilgang er en forutsetning for eksisterende næringsliv og et fullverdig elektronisk tjenestetilbud til alle innbyggere. Det er flott regjeringa setter seg nye mål, slik at tilbudet blir desto bedre!

Ingen kommentarer: