fredag 10. juli 2009

Vår viktigste ressurs.

I år har jeg tatt et fag i statsvitenskap, hovedforeleser var Terje Tvedt. Tvedt fremsatte en teori om vannets framtid, og hvordan vann har påvirket oss opp gjennom tidene.

Teorien som jeg er meget fan av og virkelig tro på, går ut på at vannet som er jordas og menneskenes viktigste ressurs har påvirket menneskers handlinger, og vil også gjøre det i framtida. Vann vil/og har påvirket mennersker handlinger sterkere enn noen annen ressurs. Både i krig og fred.

Med klimaendringene vil usikkerheten om vi lever i et århundre med tørke, eller et århundre med flom bli enda større.

Norges befolkning må være jordas heldigste innbyggere! Vi lever rett og slett i luksus. Tusenvis av liter vann blir kjøpt på flaske i butikken. Men er dette så ekstremt mye mer eksklusivt enn det som vi for eksempel vanner blomstene våre med?

Det tror ikke jeg.

I Norge er til og med dovannet reint nok til å drikkes! Vi kan drikke vannet som renner i dusjen! - Det er det ikke mange land som kan, likevel kjøper vi vann på flaske.

Vi må da være utrolig naive som lar oss lure av de 'eksklusive' vannkildene som tappes på flaske?!

I Vestfold får vi vann fra Eikern som ligger rett utafor døra mi, og fra Farris som ligger sør i fylket. Takke meg til dette vannet som er helt gratis, reint og veldig godt!

Ingen kommentarer: