torsdag 23. juli 2009

Senterpartiet sikrer kontantstøtta!

Kontantstøtten har som formål å sikre valgfrihet for familier som vil være hjemme med barna – Dette ønsker Senterpartiet å opprettholde!

Tusenvis av småbarnsforeldre har innrettet seg etter kontantstøtten, og for disse vil det være svært uheldig om denne ordningen blir avviklet over natta.

Vi mener at i stedet for å kutte ut kontantstøtten, bør den forbedres og målrettes!

Derfor ønsker SP at kontantstøtten for ettåringer skal dobles til 5500 kr i måneden. Dette gjør vi for at flere skal få muligheten til å være sammen med barna sine. Dermed kan foreldrene velge selv om de vil gjøre overgangen fra foreldrepermisjon og barnehage noe mykere.

Senterpartiet mener foreldrene selv er best i stand til å velge hvilken omsorgsløsning som er best for sine barn. Valgfriheten for småbarnsforeldre er ikke reell før alle har et tilbud om barnehageplass til en rimelig pris – men det betyr at de også har valgfriheten til å være hjemme med barnet det første året.

Vi mener at det er viktig at samfunnet tar ansvar for at rammene ligger til rette for at foreldre kan sette av tid til barna sine, uten at det går på bekostning av yrkesaktivitet!

Det er viktig å bruke tid med barn fra et tidlig stadige i livet. Det legger vi til rette for gjennom en forbedring av kontantstøtta!

Ingen kommentarer: