lørdag 23. mai 2009

Jens eller Jensen? Ta valget KrF!

KrFs nestleder Dagrun Eriksen tviler på at Erna Solberg kommer til å bli statsminister etter valget til høsten. KrF har med andre ord gitt opp drømmen om en ”Bondevik II”-reprise med Erna som statsminister. Hva vil da skje?

FrP skal ha landsmøte fra 22. til 24. mai og er klare til å flytte inn i regjeringskontorene for å ta ansvar. Kommer KrF til å støtte en H og FrP-regjering med Siv Jensen som statsminister? Det vil i så fall si at Inger Lise Hansen og resten av KrF må svelge noen kameler. FrP går inn for å bygge kullkraftverk i Norge. Dette forslaget står i alle fall i programmet. Kan KrF støtte en slik miljøpolitikk? En annen ting er hvor mange av løftene om integrering, bistand og velferd de forventer å få oppfylt fra partier som er mest opptatt av skattelette? KrF har et mål om 1,3 % bistand, kommer de til å prioritere det målet, eller vil de heller satse på å bremse en liberalisering av alkoholpolitikken?

Sponheim og Venstre har tatt valget, – de har sagt ”heller Jens enn Jensen”. Dette betyr at KrF kan havne i en vippeposisjon. KrF kan havne i en vippeposisjon. Problemet for velgerne blir da hva en stemme til KrF egentlig betyr! FrP omtaler KrF som et ”miniputtparti”, og KrF har samarbeidet med FrP i bystyret i Bergen uten det beste resultatet.

En stemme til KrF vil bety noe helt annet dersom de velger å støtte H og FrP etter valget, enn om de velger et sentrum – Venstre alternativ. Senterpartiet og KrF har samarbeidet godt før, og Sp er klare på hva vi står for, og har tatt våre valg. Nå må KrF gjøre det samme! Vi mener velgerene fortjener å vite hvilken hovedretning en stemme til KrF vil gi.

Jeg er klar på hvor jeg står og jobber for at Senterpartiet skal bli sterkest mulig i en ny rød – grønn regjering, men hvem vil du støtte Inger Lise, Jens eller Jensen?

Ingen kommentarer: