fredag 15. mai 2009

Velferd, aktivitet og arbeidsplasser!

Revidert nasjonalbudsjett legges fram i dag. Regjeringa tar den alvorlige finanskrisa på alvor, og tar høyde for situasjonene i kommuneøkonomien. Tiltakene regjeringa legger fram i revidert nasjonalbudsjett fører til økt aktivitet, bedre tjenestetilbud i kommunene, og flere arbeidsplasser

I revidert nasjonalbudsjett bevilger regjeringa 1 milliard kroner til kommunene, dette betyr mer penger til Vestfolds kommuner! Denne veksten gir rom for bedre oppfølging av skoleelever, en verdigere eldreomsorg og et bedre kulturtilbud. Disse midlene kommunalministeren fordeler er nødvendige. Dette viser at Senterpartiet holder valgløftene sine og utvider kommunenes handlingsrom!

I tillegg til at dette styrker kommuneøkonomien godt, slik at helsetilbudet, skoletilbudet, og kulturtilbudet blir bedre, er dette gode tiltak som sikrer flere arbeidsplasser. Det vil komme godt med i disse tider, hvor finanskrisa herjer.

Som en følge av nedgangstidene, har etterspørselen etter lån fra Innovasjon Norge økt betraktelig. Slik at bedriftene får bedre tilgang på kapital, legger regjeringa vekt på å øke Innovasjon Norges rammer . Flere bedrifter kan da få lån, og dette vil stimulere til mer nyskaping og innovasjon. Rammen for lavrisikolån økes med 1 milliard kroner (til 3,5 milliarder kroner). Rammen for innovasjonslån økes med 500 millioner kroner ( til 1,4 milliarder kroner). Økt bevilgning til tapsavsetning for innovasjonslån (167 millioner kroner).

Med finanskrisa har søknadstallet til høyere utdanning økt betraktelig. I tillegg til økte midler til kommunene og Innovasjon Norge har derfor regjeringa sørget for en satsning på kunnskap og kompetanse. 3000 nye studieplasser etableres, og 20 millioner til fagskoleutdanning som tilsvarer mellom 400-450 studieplasser i i tekniske fagskoler.

Regjeringas reviderte nasjonalbudsjett har en god Senterpartiprofil, man satser på tjenestetilbudet i kommunene, man setter inn tiltak i finanskrisa som fører til flere arbeidsplasser og flere studieplasser. Disse midlene sørger for bedre helse- og skoletilbud i kommunene, samtidig som vi danner nødvendige arbeidsplasser.

Vestfolds kommuner får:
Horten 5.1 millioner
Holmestrand 2.0 millioner
Tønsberg 7.8 millioner
Sandefjord 8.7 millioner
Larvik 8.6 millioner
Svelvik 1.3 millioner
Sande 1.7 millioner
Hof 0.7 millioner
Re 1.8 millioner
Andebu 1.1 millioner
Stokke 2.1 millioner
Nøtterøy 4.1 millioner
Tjøme 1.0 millioner
Lardal 0.5 millioner

Ingen kommentarer: