torsdag 14. mai 2009

Grønne tiltak gir grønne arbeidsplasser!

I forbindelse med tiltakspakken som regjeringa la fram i januar ble det bevilget 1,2 milliarder kroner til Enova. Av disse 1,2 milliardene er 400 millioner kroner til energieffektiviseringstiltak i forbindelse med rehabilitering av offentlige bygg. Dette vil gi et solid løft for energieffektivisering av offentlige bygg, samtidig som det bidrar til å skape viktige arbeidsplasser!

Disse pengene kommer godt med i disse tider med en pågående finanskrise og klimakrise. I tillegg til en grønn energiomlegging er vi med på å skape grønne arbeidsplasser. Dessuten er det viktig å gi økt støtte til Enova, for å sikre en raskere omlegging til miljøvennlig energibruk og energiproduksjon.

Vestfold har nytt godt av disse midlene. Horten, Larvik, Re, Sandefjord, Tønsberg, Stokke og Nøtterøy har fått innvilget støtte til energieffektiviseringstiltak. Det er positivt at regjeringen ønsker å styrke omleggingen av energibruk og energiproduksjon i en miljøvennlig retning. Disse tiltakene er i tråd med den brede enigheten fra klimaforliket i Stortinget. Dette er et skritt i riktig retning! Det er nødvendig at staten og kommunene går foran som et godt eksempel i klimautfordringene, slik at også privatpersoner følger på.

Les saken i Øyene!

1 kommentar:

Jorunn sa...

Jeg ønsker å stemme så grønt som mulig. Den rødgrønne regjeringen skuffer meg veldig.Hvorfor tillater den Oljefondet (Pensjonsfondet) å investere i sterkt forurensende oljesand i Canada? Hvorfor velger den å kjøpe seg inn i kullgruver i Kina i stedet for vindmølleparker som Kina også, heldigvis,satser stor på?