fredag 1. mai 2009

God 1.mai alle sammen!

Dagen har blitt feiret i Norge siden 1890 for å vise arbeiderklassens styrke, samtidig som det har vært en dag hvor man har ført fram viktige saker for arbeidere. I over 100 år har dagen blitt feiret, paroler blitt båret og slagord blitt ropt. I mange år har man arbeidet for kvinners rettigheter og man har kjempet for likestilling i arbeidslivet i over 100 år, og man har hatt kvinnelig stemmerett i Norge, i snart 100 år.

Tidlig i mars, uttalte leder i Sykepleierforbundet, Lisbeth Normann at Senterpartiet har det beste partiprogrammet på likelønn. Det er stor skjevfordeling av lønn mellom manns- og kvinnedominerte yrker i Norge i dag. Senterpartiet mener at en utjevning av lønnsforskjellene mellom manns- og kvinnedominerte yrker er viktig for å heve statusen til førekolelærere, lærere, sykepleiere og andre ansatte i kvinnedominerte yrker.

Selv om det er omtrent like mange kvinner som menn har høyere utdanning, tjener kvinner gjennomsnittlig 15 % mindre enn menn, og lønnsgapet er større i privat sektor enn i offentlig sektor. Vestfold SP mener det skal betales lik lønn for likt arbeid!

100 år med feiring av 1.mai, nesten 100 år med kvinnelig stemmerett og over 100 år med krav om likelønn, har vi enda ikke oppnådd fullstendig likestilling i Norge. Ikke la det gå 100 år til, la Vestfold SP få sjansen på Stortinget, dette har vi tenkt til å gjøre noe med!

Ingen kommentarer: