lørdag 1. august 2009

På vei mot et overvåkingssamfunn?

I disse dager pågår det en bloggstafett med klar tale til regjeringa: Ta et standpunkt!

Saken vil ikke behandles i regjeringa før valget. Men Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete har gitt klar beskjed hva SP vil gjøre i denne saken; Veto!

EUs datalagringsdirektiv ble vedtatt i 2006. Direktivet skal gjøre det enklere å avdekke alvorlig kriminalitet. Dette fører til at personlig informasjon skal lagres i minst 6 måneder.

Datalagringsdirektivet bør ikke innføres i Norge. AP og SV bør støtte oss i regjering, bruke de rettighetene vi har gjennom EØS-avtalen og legge ned veto!

Alle med telefon eller pc, vil til enhver tid bli registrert hvor man befinner seg og hvem man kommuniserer med.

Dette er et skritt mot et overvåkingssamfunn, som jeg ikke kan godta. Når opplysninger blir lagret i så lang tid som det direktivet legger opp til, er det en viss fare for at opplysningene kan misbrukes eller lekkes ut.

For mindre enn et år siden var personnummeret til mange nordmenn på avveie. Ved en feil hadde skattedirektoratet sendt ut personlige opplysninger til 10 ulike aviser.

Den samme glippen kan skje med de opplysningene som registreres med datalagringsdirektivet. Dette kan få alvorlige konsekvenser.

Jeg er glad for at Liv Signe har gått ut med klar beskjed. Senterpartiet er garantisten mot et EU-medlemsskap, og vi er ikke redd for å bruke de rettighetene vi har i EØS-avtalen!

Ingen kommentarer: