tirsdag 16. juni 2009

En stor dag for frivillighets-Norge, en stor seier for Senterpartiet!


I dag legger regjeringa fram en ny ordning for momskompensasjon for frivillige lag og foreninger. Det etableres en varig og robust ordning for momsrefusjon av frivillige lag og organisasjoner fra 1. januar 2010.

Det er en stor dag for frivillighets-Norge, og det er en stor seier for Senterpartiet. Dette har vi jobbet for lenge! Momsfritak er det beste virkemiddelet for å legge til rette for økt aktivitet i frivillige organisasjoner, - det er Senterpartiet opptatt av!

Senterpartiet mener det er prinsipielt feil at staten i dag tjener penger på de frivillige dugnaden som skjer i lag og organisasjoner. Gevinsten ved en slik omlegging går derfor direkte tilbake til lokalsamfunnet istedenfor som inntekter i statskassa!

Det har vært viktig for Senterpartiet å arbeide for et godt og stabilt system for organisasjonene. Det skal ikke bare være pengebesparende, det skal også være ubyråkratisk og enkelt!

Frivillige organisasjoner har en enestående aktivitet i Norge, og de gjør en verdifull jobb! Senterpartiet har alltid støttet opp om dette, i en velferdsstat trengs en sterk frivillig sektor, en videreutvikling og en forsterkning av denne sektoren er også viktig! – Dette er noe av det beste vi har å vise til i Norge.

Regjeringa arbeider med Kulturløftet II, og her i Vestfold arrangerte regjeringspartiene et møte for å få innspill til kulturløftet II, siden vi har oppfylt det første løftet. Momsfritakordningen skal fases inn i løpet av neste Stortingsperiode, og skal da sees i sammenheng med finansiering av Kulturløftet II, som vil være en kraftigere satsing enn det første kulturløftet.

Momskompensasjonen vil føre til at vaffelsteking og klubbhus ikke lenger skal gi noen indirekte støtte til staten, men en støtte til driften av de lokale lag og foreningene!

Frivillig arbeid, dugnadsånd har alltid og vil alltid være en grunnplanke i Sps ideologi. Senterpartiet har lenge vært for å gi frivillig sektor full momsrefusjon for innkjøp av varer og tjenester – nå er det en realitet!

Se også oppslag i Tønsbergs blad og hør på radioen (19 min ut i sendinga)

Ingen kommentarer: