fredag 13. mars 2009

NTP: På riktig spor!

Nasjonal transportplan ble i dag lagt fram av Liv Signe Navarsete. Samferdselsministeren og regjeringa har prioritert Vestfoldbanen høyt.

For 4 år siden ønsket velgerne en ny kurs i norsk politikk. Samferdsel er et av områdene regjeringa har fått et fullstendig taktskifte. Den rødgrønne regjeringa har mer enn doblet jernbaneinvesteringene i 2009. Og Liv Signe Navarsete er den første samferdselsministeren som har oppfylt NTP.

Nå har vi lagt fram ny plan, hvor vi har økt 45% av totalbudsjettet forhold til inneværende NTP, som tilsier 100 millarder mer.

Dessuten skal 80 km riksvei bli sikret mot ras. Det er planlagt 500 km nye gang- og sykkelveier. 350 km riksvei skal bli rusta opp. 230 km riksvei skal bygges ut til fire felts vei. 1500-2000 bussholdeplasser skal bli oppgadert til ønska standard for universell utforming. Det skal bygges 144 km ny jernbane, av dette vil 116 km være dobbeltspor, i tillegg til mye mer.

Vestfoldsamfunnet har fått mange gode tiltak. Dobbeltspor Barkåker – Tønsberg er startet og skal fullføres i første fireårsperiode. Det blir deretter videre utbygging av dobbeltspor mellom Holm- Holmestrand. Og Holmestrand – Nykirke planlegges bygget i perioden 2013 – 2019.
Det er også klart for byggestart i 2009 på E18-strekninga Sky-Langangen. På strekningene Gulli – Langangen og Bommestad – Sky forutsettes å starte i løpet av NTP-perioden, disse også på E18.

Dette er tiltak som vil komme hele Vestfoldsamfunnet til gode.
Regjeringa viser vilje til å sikre verdiskapning gjennom infrastruktur, samt et ønske om omlegging til mer miljøvennlig politikk.

Poenget framover blir å gjennomføre de målene vi har satt for Norge i NTP. Denne regjeringa har hatt fokus på å levere! Vi har nådd de målene vi lovte velgerne og vi skal gjøre det vi kan for at NTP også blir oppfylt i framtida.

Liv Signe Navarsete har gjort meg ekstra stolt av å være Senterpartist i dag!

Ingen kommentarer: