tirsdag 7. oktober 2008

Statsbudsjettet 09

Det var herlig å starte morgenen i dag med statsbudsjettet for 2009. Man ser tydelig at budsjettet har hatt en god innflytelse av SP-politikk; man har en enorm satsing på samferdsel, nok et milliardløft til kommunene, et kulturbudsjett som øker med 10 %, 216 millioner mer til politiet, 6,5 milliarder mer til sykehusene, og ikke minst en god og nødvendig økning på utdanning og forskning.

Man kan også se en god innflytelse av Senterungdommen. Av gode ungdomssaker kan jeg nevne: 1000 nye studentboliger, fullføring av ordningen med gratis læremidler i vgs, en utviding av BSU, styrking av Ungt Entreprenørskap med mye mer.

Tydeligvis, av mangel på ting å kunne kritisere, begynner opposisjonen å klage på punkter, de selv gjorde det dårligere på. Dagfinn Høybråten skyter seg selv fullstendig i foten da han mener regjeringa har gitt opp å avskaffe fattigdommen. Den rødgrønne regjeringa øker bevilgningene med 3,2 milliarder kroner, mens Bondevik II-regjeringa ikke kan vise til mer enn 1,3 milliarder.

Mens opposisjonen sitter på sidelinjen og kritiserer det de selv ikke har gjort bedre tidligere, bygger den rødgrønne regjeringa landet. Og det gjør de utrolig bra!

Ingen kommentarer: