onsdag 10. august 2011

Folket tilbake i folkestyret i Hof.

En av grunnene til at jeg stemmer SP er den kanskje viktigste av partiets grunnverdier; folkestyret bygd nedenfra. Avgjørelser skal ta nærmest de det gjelder.

Når vi setter dette inn i et lokalt perspektiv, mener jeg det betyr at vi skal involvere flere i avgjørelser og snakke med folk. Vi som er folkevalgte velges av folket og for folket - derfor skal lytte til ansatte, brukere og innbyggere.

Når politiske avgjørelser tas, får de konsekvenser i lang tid framover. Enkelte beslutninger i kommunestyret i Hof påvirker lokalsamfunnet vårt i 40-50år. Da er det selvfølgelig for meg at ikke bare 17 mennesker i kommunestyret skal ta del i beslutningen. Da må andre Hof-sokninger også få bidra med ideer, være med i diskusjonene og påvirke hva som blir bestemt.

I de 4 årene som har gått siden forrige valg har Hof SP lyttet til innbyggerne, og involvert de i avgjørelsene vi har tatt. I de neste 4 årene vil vi arrangere folkemøter.

Vi vil invitere innbyggerne med på befaring (som vi gjorde på Veset).

Og vi vil lytte til ansatte og brukere (som vi bla gjorde i saken om hjelpemiddellager).

Slik vil vi ta bedre avgjørelser. Slik vil vi heve kvaliteten på og deltakelsen i lokaldemokratiet. Slik bringer vi folket tilbake i folkestyret. For det er vi som bor her som sammen skal utforme lokalsamfunnet vårt.

Ingen kommentarer: